Ingrediënten
1 el geklaarde boter
1000 g varkensgoulash
1 ui
1 teentje knoflook, gehakt
1 scheutje witte wijn
2 wortels, in dunne plakjes
3 peterseliewortels, in dunne plakjes
3 aardappelen, in blokjes
750 ml groentebouillon, op smaak gebracht
1 el gehakte verse of diepvriespeterselie
2 el bloem
Zout en peper
Verse peterselie (ter garnering)
Bereiden
Dit recept is geschikt voor een slowcooker (CP) van 3,5 liter.
Bak eerst de varkensgoulash kort aan in hete geklaarde boter. Roer vervolgens de ui erdoor, gevolgd door de knoflook. Blus af met een scheutje witte wijn. Voeg de overige groenten toe en bak een paar minuten. Doe alles in de slowcooker, bestrooi met peterselie en breng licht op smaak met zout en peper. Giet tot slot de groentebouillon erbij. Dek af.
Kooktijd: Ongeveer 4-5 uur op de hoge stand of 5-6 uur op de middelhoge stand.
Klop ongeveer 20 minuten voor het einde van de kooktijd de bloem met een scheutje bouillon uit de pan tot een gladde massa en gebruik dit mengsel om het gerecht te binden. Roer goed door. Breng op smaak. Bestrooi met verse peterselie en serveer met witbrood.
Quelle: Chefkoch








