Ingrediënten
1 el boter
200 g aardappelen
200 g witte of spitskool
Zout, peper
1 snufje karwijzaad
1/2 tot 1 tl paprikapoeder
1 el olie
250 g gehakt
1 kleine ui
1 teentje knoflook
125 ml water
50 g ajvar
50 g fetakaas
Bereiden
Vet eerst de slowcooker in met boter.
Bereid de groenten voor. Schil de aardappelen en snijd ze met een mandoline in plakjes van 2 mm dik. Leg ze in lagen in de keramische slowcooker en bestrooi licht met zout en peper. Snijd de kool in reepjes van ongeveer 3 mm dik, schep ze kort om met zout, peper en karwijzaad en leg ze op de aardappelen. Pel de ui en knoflook. Snipper de ui fijn en pers de knoflook uit. Verhit de olie in een pan en bak het gehakt met de ui en knoflook tot het kruimelig is. Breng op smaak met zout, peper en paprikapoeder en doe het gehakt in de slowcooker, bovenop de koolreepjes. Meng het water goed met de ajvar en giet dit over de kool.
Doe de deksel op de pan en kook op de hoogste stand gedurende ongeveer 6-6,5 uur, op de laagste stand gedurende 3,5 uur.
Verkruimel de feta over het gehakt en serveer.
Slowcooker: 1,5 l







