Ingrediënten
1500 g rundergehakt, half rundergehakt en half varkensvlees
2 uien, grof gehakt
2 paprika’s, rood en groen, in blokjes
2 teentjes knoflook, geperst
2 blikken kidneybonen, 400 ml per stuk, uitgelekt en afgespoeld
1 blik maïs, 425 ml, uitgelekt
1 blik tomatenblokjes met chili, met sap, 400 ml
1000 ml passata (gezeefde tomaten)
2 volle theelepels chilipoeder
¾ theelepel gedroogde basilicum
½ theelepel zwarte peper
2 gedroogde chilipepers, verkruimeld
Zout
Tabasco
Bereiden
Dit recept is geschikt voor een slowcooker van 5,7 liter (1 quart).
Bak eerst het rundergehakt in een pan tot het kruimelig is. Voeg de ui toe en bak tot deze glazig is. Giet zoveel mogelijk vet af en doe het gehakt in de slowcooker. Voeg nu alle overige ingrediënten toe, behalve het zout en de tabasco, en meng goed. Dek af. Kook ongeveer 4-5 uur op de hoogste stand (HIGH) of 8-9 uur op de laagste stand (LOW).
Breng op smaak met zout en tabasco en serveer.







