Kippensoep van de Slowcooker

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Kippensoep van de Slowcooker

Ingrediënten

1 kleine stoofkip, klaar om te koken
4 middelgrote wortels
¼ knolselderij
2 middelgrote peterseliewortels
1 prei
1 el zout
1 tl gedroogde lavas
1 volle tl gemalen zwarte peper
1 laurierblad
1 tl gehakte gemberwortel
1 bosje krulpeterselie

Zubereitung

Verwarm de slowcooker 10 minuten voor op de hoge stand (stand 2). Snijd ondertussen de groenten in blokjes of snijd de prei in plakjes. Leg de hele kip onderin de slowcooker. Als je maar één grote kip hebt, kun je deze natuurlijk in kleinere stukken snijden. Kipdelen of een halve hele kip zijn ook prima, afhankelijk van wat er beschikbaar is. Een goede kip herken je aan het vetgehalte. Zonder vet is er geen goede bouillon. Snijd daarom geen vet weg.

Voeg nu de in blokjes gesneden groenten en alle kruiden, behalve de peterselie, toe aan de kip. Giet er ruim water bij. Maak je geen zorgen, er zal niets overkoken in de slowcooker; daarvoor wordt het niet heet genoeg. Kook 10 uur op de lage stand (stand 1).

Haal na de kooktijd de kip uit de bouillon, haal het vlees van de botten, snijd het in hapklare stukjes en zet het apart. Laat het vlees, afhankelijk van hoe lang het aansnijden duurde, een paar minuten opwarmen tot het gloeiend heet is. Hak de peterselie fijn en voeg deze helemaal aan het einde toe. Breng op smaak en geniet ervan!

Tip:

Als je van veel vlees in je soep houdt, kun je na 4 uur nog een kipfilet aan de bouillon toevoegen en deze mee laten koken. Als je liever knapperige groenten hebt, voeg dan 1 uur voor het einde van de kooktijd nog wat groenten toe.

Als je de soep met noedels wilt serveren, raad ik aan om de noedels apart te koken. Je kunt ze ook in de slowcooker koken, maar dat is lastig en resulteert meestal in papperige noedels.

Dit recept is geschikt voor een slowcooker van 3,5 liter.

Ozeanien Art

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]