Ingrediënten
1 kg sperziebonen
250 g spek
500 g gerookte varkenshaas
5 rookworsten
2 uien
2 tl bonenkruid
Soepgroenten (400 g wortelen, 1/4 knolselderij, 1 prei, peterselie)
2 liter bouillon
Water. Genoeg om alles te bedekken.
Voeg bouillon naar smaak toe.
Bereiding
Snijd de gerookte varkenshaas, het spek en de selderij in blokjes. Snijd de wortelen en prei in plakjes. Halveer de uien en snijd ze in dikke ringen. Hak de peterselie fijn. Doe eerst de sperziebonen in de slowcooker. Verdeel het spek en de gerookte varkenshaas over de bonen en giet de bouillon erbij. Voeg nu de overige Ingrediënten toe en bedek alles met warm water.
Kook de slowcooker ongeveer 6 uur op de lage stand. Voor een snellere gaartijd kun je hem ongeveer 3,5 uur op de hoge stand zetten.







