Zutaten:
1 kg rundergoulash, in de lengte tegen de draad in gehalveerd
2 el olie
2 uien, grof gesneden
1 blik tomatenblokjes met sap (400 ml)
1 blik kidneybonen met sap (400 ml)
1 blik chilibonen in pittige saus (400 ml)
2 teentjes knoflook, geperst
1 volle el chilipoeder
½ tl zwarte peper
¾ tl gemalen komijn
¼ tl gedroogde oregano (optioneel)
2 snufjes suiker
250 ml gekruide runderbouillon
Zout
Tabasco
Zubereitung:
Bak eerst de rundergoulash kort aan alle kanten in hete olie en doe hem in de slowcooker. Zet het vuur iets lager. Fruit de uien in de resterende olie tot ze glazig zijn en voeg ze toe aan de pan. Voeg de tomaten, bonen en kruiden toe en roer kort. Giet er zoveel runderbouillon bij dat de goulash net onder staat. Doe het deksel op de pan. Laat 4-5 uur op hoog vuur zachtjes stoven.
Breng voor het serveren zout en eventueel tabasco naar smaak aan.
Tip: Dit gerecht kan een dag van tevoren worden bereid.
Bron: Chefkoch








