Ingrediënten
250 g kipfilet
1/2 ui, fijngehakt
1 klein blikje mais (140 g uitgelekt)
1 blikje gemengde bonen (of alleen witte bonen, 280 g uitgelekt)
1 tl gemalen komijn
1/2 tl chilipoeder en knoflookpoeder
Zout, peper
400 ml groente- of kippenbouillon
Afwerking:
50 g volle roomkaas
1 avocado
Gehakte koriander
Geraspte kaas, naar wens
Bereiden
Doe alle Ingrediënten, van de hele kipfilet tot de bouillon, in de slowcooker en breng op smaak. Kook ongeveer 2 tot 3 uur op HOOG vermogen of ongeveer 4 tot 5 uur op LAAG vermogen.
Trek de kip met een vork uit elkaar en voeg de roomkaas toe. Verwarm 15 tot 20 minuten op HOOG vermogen en roer.
Serveer de chili met stukjes avocado en koriander, en garneer naar wens met geraspte kaas.
Dit romige, milde chilirecept is geschikt voor een slowcooker van 1,5 liter.
Een dubbele of 2,5 keer de hoeveelheid past in een slowcooker van 3,5 liter. Als je het pittiger wilt, kun je natuurlijk de hoeveelheid chilipoeder verhogen.
Bereidingstijd: ongeveer 10 minuten, daarna 2 tot 4 uur in de slowcooker.
Bron: Langsam kocht besser








